Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Mlečna afera – piti ili ne piti, pitanje je sad

Komentari (13) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 25 februar 2013 12:41
Vlado
Ova priča sa mlekom mi sve više liči na onu priču o vakcinama za ptičiju gripu od pre tri godine. Za jedno godinu dana će se ispostaviti daje to nako namerno "naduvao" da bi zaradio.
Preporuke:
20
1
2 ponedeljak, 25 februar 2013 13:29
Drinko Končarević
Piti ili ne piti, isto nam je sad. Kažu, da bi aflatoksin izazvao nastajanje kancera, treba popiti oko 12.000 litara mleka. Da dodam, morate imati potvrdu za svaku litru da sadrži aflatoksin. U protivnom, trud je uzaludan. Neke "naučne studije" saopštene u formi novinske vesti, kažu da imamo prirodne preduslove (gene) za kancer. Znači, neko pre, neko posle. Kakvo nam je okruženje: nebom lete neidentifikovane letelice i bacju nešto iz svojih trupova, kod nas je proradio HAARP sistem, jedemo hranu koja je u nekom manjem ili veće procentu modifikovana, veštačko đubrivo je priča na koju smo navikli, pojavljuju se razno razni insekti kojih ranije nije bilo,vode su zatrovane a i vazduh je u granicama normale, često puta osetimo i više od dopuštenog. Jedini zaključak je da su naši preci jeli zdravu hranu, jer nisu zagađivali sredinu u kojoj su živeli, kao što to radimo mi, njihovi naslednici. A i političari nisu donosili zakone koji su mogli zatrovai sredinu kao ovi današnji.Ne prljajmo prostor ...
Preporuke:
24
2
3 ponedeljak, 25 februar 2013 13:40
PYC
Sve o tim aflatoksinima se zna već preko 50 godina. Ima ih više i proizvode ih određene plijesni koje se nalaze u svakom momentu svuda oko nas, u vazduhu. Problem nastaje onog momenta kada se prešlo na industrijsku, masovnu ratarsku proizvodnju. Ogromne količine žitarica, krmnog bilja, silaže su podložne pljesnjivosti. Kada seljak koji uzgaja i skladišti žito primjeti povećanu pljesnivost on će ili žito zapalati ili ga dati stoci da jede jer nije za ljudsku upotrebu. To se isto dešava i u ogromnim silosima kod industrijske proizvodnje. Aflatoksine unosimo najviše, ne kroz mlijeko nego kroz hljeb i ostale pekarske proizvode ako kontrola nije odgovarajuća ili se rezultati kontrole svjesno zanemaruju u cilju izbjegavanja gubitka. Vjerovatno bi rezultati ispitivanja hljebnog brašna bili još porazniji od ispitivanja mlijeka. Problem je što su ta ispitivanja uvijek zakukuljena, zamumuljena i dobro filtrirana prije nego što ugledaju svjetlo dana.
Preporuke:
18
1
4 ponedeljak, 25 februar 2013 13:51
PYC
Sve je to jedna velika igranka koju pokreće neko vrlo, vrlo moćan, neko čiji utjecaj prelazi granice regiona, najvjerovatnije Monsanto i sav taj lobi oko GMO koji će na kraju da ponudi "spasonosno" rješenje u vidu nekih "mutant" žitarica otpornih na pljesnivost. To je moja pretpostavka od momenta čim je problem prešao granice Dukata i Vindije, Hrvatske... i preselio se u cijeli region. Ništa bolja situacija nije i bilo gdje u svijetu, krivac je način proizvodnje i trka za profitom po svaku cijenu. Ono čime se mi, obični "jadnici" možemo još uvijek efikasno zaštititi su raznorazni antioksidanti kojih ima najviše u pojedinim biljkama. Antioksidanti eliminišu razne toksine sa kojima dolazimo u dodir pa tako i ovaj. Evo link do tabele koja daje ORAC potencijale po određenim namirnicama, unosite ih što više jer od efikasne i sistemske kontrole na nivou države izgleda nema ništa: http://www.oracvalues.com/sort/orac-value
Preporuke:
13
1
5 ponedeljak, 25 februar 2013 14:28
fristajlo
Narod se polako ali sigurno privikava na konstantne pojave niotkuda jasnih pojava, te postoji nada da će razviti imunitet na medijske bacile i viruse.

Ne, ne postoji.
Ogroman procenat ljudi uvek i bez zadrške veruje medijima; ne treba se tom iluzijom zavaravati.
Medijski bacili i virusi moraju se uništavati na izvoru- na medijima; čekati da narod toliko politički sazri- bezizgledan je posao.
Preporuke:
16
2
6 ponedeljak, 25 februar 2013 14:31
Evet efendija
Nadovezujem se na Drinka

Trebalo bi drugosrbijanskim perjanicama i b92 islednicima postaviti kontrapitanje u vezi osiromašnog uranijuma iz nato bombi, kao i udvostručene stope kancera. Nikada nije bilo "istraživačkog" priloga po tom pitanju...

Sada su zapenili o tim aflatoksinima (koji su uzgred daleko ispod onog što je dozvoljeno u njima miloj "svetskoj prestonoci demokratije") kao da su otrovniji od cijanida.

Jedva čekam da ispliva podatak za čiji račun su DOO Lobističko Destabilizirajuće Preduzueće i drugari odradili ovu PR(ljavu) kampanju...
Preporuke:
23
1
7 ponedeljak, 25 februar 2013 15:45
Misa
@Komentatorima

Psenica nije zagadjena, zetva je bila pre velikih vrucina i nije doslo do pucanja zrna u klasu, i psenicu smo izvozili i niko nam je nije vratio.

Mnogo je zdravije jesti osiromasen uranijum nego aflatoksine.

Dali je u Srbiji vaznije cuvati profit agroindustrijskog kompleksa i seljaka, od zdravlja dece?
Preporuke:
7
11
8 ponedeljak, 25 februar 2013 18:10
Tatijana
Još 2003-e se saznalo da se u Vojvodini seju GM soja i kukuruz, mada se nije znalo sve o bezbednosti konzumenata. Ono što se preskače kao bitno u svemu što ima veze sa GMO je sledeće - kompanija Monsanto je zaštitila GMO seme kao svoj patent. To je njihova intelektualna svojina. Seme je modifikovano kako bi prvenstveno moglo da bude otporno na čuveni hebricid Raundap, koji ubija sve ostalo. Dalje, kada GM biljke cvetaju, njihov polen leti okolo i kontaminira druge kulture. Ovo je zagorčalo život mnogim nezavisnim farmerima. A koliko je sama PRIRODA ugrožena, zbog genetskog inženjeringa u cilju ostvarivanja profita, vidi se po planetarnom pomoru pčela. One oprašuju 90 % svih biljaka i bitan su deo lanca svih ekosistema na Zemlji.
Treba napomenuti i to, da se restorani brze hrane ne zovu tako zbog brze usluge, već samo zato što služe meso životinja koje su brzo porasle a postale su hrana, koju neki i jedu sve u skladu sa nazivom.
Budimo protiv GMO!
Preporuke:
15
1
9 ponedeljak, 25 februar 2013 18:23
Mario Kalik
Lepo napisan, duhovit i simpatičan tekst na jednu ozbiljnu temu, osvetljenu sa svih strana, iz medijskog, političkog, zdravstvenog itd. ugla posmatranja.

Čestitke autorki na kvalitetnom književnom stilu, nadamo se da ćemo imati zadovoljstvo da i ubuduće čitamo njene tekstove.
Preporuke:
10
3
10 ponedeljak, 25 februar 2013 20:20
AčinRadman
Ja ne pijem mleko, nego samo alkohol, pa nemam strah od tih aflatoksina. Ali zato imam drugi problem. Svuda sam slao upite, da li aflatoksin djeluje preko kože? i niko da mi odgovori. Jer kako je nastala ova afera,prestao sam da se kupam u mlijeku. Neznam više šta da radim!
Preporuke:
17
2
11 utorak, 26 februar 2013 00:00
Tomislav Milanovic
Toksina najvise ima u DS-u. Konzumiranjem njihovih informacija izlazete se velikoj opasnosti.
Preporuke:
5
3
12 utorak, 26 februar 2013 09:50
Da li je ovo tačno?
Ako jeste, u aps sve Dsvce od ješića do tadića

http://www.kurir-info.rs/skandalozno-zarazenim-mesom-hranili-decu-u-srbiji-clanak-668685
Preporuke:
3
2
13 utorak, 26 februar 2013 09:56
Da li je tačno ovo?
jeste tačno, čak i žuti ALO piše o tome., ZNači, u vreme vladavine DS, jedan inspektor ukazao da jedna klanica prodaje zaraženu piletinu.

I, šta se desilo?
Inspektor je smenjen!

Šta sada kaže Ješić, Dragi, Đilas, Tadić i ostali?
http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/ministarstvo-poljoprivrede-ucutkivalo-savesnog-inspektora/11984
Preporuke:
4
2

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner